גמל שלמה

תעודת זהות של החרק:

מערכה: פרוקי-רגליים
מחלקה:
חרקים
תת־מחלקה:
תיקאים

בית הגידול - סביבת החיים בה גר:

סביבת החיים המועדפת על גמל שלמה היא השדה, או שטחים חקלאיים פתוחים, אך בישראל בחודשי האביב והקיץ, הוא נפוץ בכל חלקי הארץ, בגינות, בפארקים ובשטחים ירוקים.

מבנה הגוף:
גופו של גמל שלומו מחולק לשלושה חלקים( כמו שאר החרקים): ראש, חזה ובטן.
ראשו קטן, והחזה ארוך. יש לו בראשו זוג עיניים גדולות ובולטות ,ושלוש עיניים קטנות. יש לו מחושים חוטיים ארוכים. לחזהו הקדמי מחוברות שתי רגליים ארוכות, שבעזרתן הוא לוכד את הטרף שלו. הרגליים האמצעיות, והאחוריות משמשות להליכה ולאחיזה (סה"כ 6 גפיים). על חזהו שני זוגות כנפיים: כנפיים קשות וצרות לחיפוי וכנפי תעופה. אורכו 70-80 מ"מ וצבעו ירוק או חום בהיר.
 
מזונו (האם הוא צמחוני/אוכל בשר/אוכל-כל):
גמל שלמה הוא חרק טורף. הוא ניזון מחרקים, אך טורף גם לטאות, ובעלי חוליות זעירים שנמצאים על צמחים. הוא מסווה את עצמו כחלק מהעלה שעליו הוא נמצא, ונראה כמו עלה מתנדנד ברוח. כשהוא מבחין בטרף, הוא שולף את גפי הטרף שלו (הגפיים הארוכות) במהירות, לוכד את הטרף, מקרבו לפיו, ובעזרת גפי הפה קורע אותו ולועס. 
 
תהליך הרבייה:
עונת ההזדווגות של גמל שלמה הירוק מתחילה באביב. נקבת גמל שלמה מטילה את הביצים בעיסת קצף שמתקשה והופכת לפקעת ספוגית שמגנה על הביצים. את הפקעת היא מצמידה לענפי העץ.
לאחר כחודש בוקעות מהביצים נימפות בהירות, הדומות לבוגרים, אבל ללא כנפיים. גלגולן נמשך מהאביב עד הסתיו או מהקיץ עד האביב הבא.

מיוחד, ומעניין בו:
לפעמים בזמן ההזדווגות הנקבה טורפת את הזכר וגופו משמש כמקור לחלבונים ליצירת הביצים.
 
 
גמל שלמה